Samlade skrifter i ny kostym

klas_300_300

Samlade skrifter är en oberoende digital bokhandel för kvalitetslitteratur. Här samsas kulturtidskrifter med utgivning från en rad bokförlag liksom, genom ett avtal med Författarförbundet, försäljning av utgångna böcker direkt från författarna själva. I en tid av genomgripande strukturomvandling i bokbranschen är det viktigare än någonsin att oberoende röster inte tystas utan kan fortsätta att göra sig hörda – eller rent av stärkas.

Nätverkstan Kultur – som är den organisation som driver Samlade skrifter – har sedan starten för drygt tjugo år sedan tagit fasta på den demokratiska potentialen i den digitala utvecklingen. Med Samlade skrifter har vi velat bygga en plattform och försäljningskanal för den oberoende publicistiken. Bakom webbplatsens nu nyputsade fasad finns ett väloljat distributionsmaskineri, som sedan mer än femton år distribuerat kulturtidskrifter runt om i landet och även, på uppdrag av Kulturrådet, ombesörjer ett stort antal tidskrifters kommissionsförsäljning.

Nu har vi alltså gjort om utseendet på Samlade skrifter och förhoppningsvis gjort den mer lättnavigerad. I framtiden kommer vi även att arbeta mer innehållsligt – en liten redaktion har etablerats – och på denna plats lyfta fram intressanta utgivningar, aktuella böcker, författare och färska tidskriftsnummer.

Följ med oss!

Redaktion

16 juni, 2015